HALLIGA 2019-2020 

Spelschema och tabell: https://www.sbhf.se/ligaservice/index.php/serie/index?parentId=5611

 

En Bowlingliga för alla!

Halligan 2019-2020 – Format

Halligan startar den 14:e oktober.

Matcherna kommer att spelas på Måndagar.  Vi fortsätter i samma anda som föregående säsonger d.v.s. vi spelar i 2-manna lag.

Lagsammansättningen är valfri, man kan vara hur många som helst i ett lag dock spelar endast två åt gången. Man får endast spela för ett lag. Vi spelar med ett handicapsystem för att jämna ut nivåskillnaderna mellan spelarna, allt för att få så jämna och spännande matcher som möjligt. Handikappet är baserat på ert spel från tidigare säsong, är ni nya d.v.s. har ni inte varit med tidigare så gör vi en bedömning. Vi använder oss av Svenska Bowlingförbundets handikapp-system där max handikapp är 91 poäng per serie som erhålls vid ett seriesnitt på 104 poäng.

Matcherna spelas över 3 serier enligt Davis Cup, i serie ett och två möter man varsin motståndare, man byter motståndare till serie två, i serie tre spelar man tillsammans med sin lagkamrat mot de båda motståndarspelarna. Det blir två singlar och en dubbel. Man erhåller 1 poäng för vunnen första serie, 2 poäng för vunnen andra serie, i och med att man spelar dubbel i tredje serien så erhåller det vinnande laget 6 poäng detta gör att matchen inte blir avgjord förrns tredje och sista serien är spelad.

Serien pågår fram till april där bästa lag koras genom ett finalspel, för att deltaga i finalspel måste du som spelare spelat någon match i grundspelet. Efter slutspel och finaler avslutar vi med prisutdelning.

Final

6 lag vidare till slutspel, Lag 1 väljer mellan lag 4,5 eller 6, Sedan väljer lag 2 av dom kvarvarande lagen.  
De tre segrande lagen  gör upp i en karusell  med ”Bakers” spelsätt över 2 serier, sämsta lag i varje serie åker ut, sista lag kvar är årets Halligemästare.

Vilka kan var med då? Vi skulle säga ”Alla”, gammal som ung, elit eller nybörjare.

Anmälan av lag ska vara Bowlinghallen tillhanda senast den 10e oktober. Tel 0492-390 60 alt info@vimmerbybowling.se eller längst ner här på sidan.

Anmälningsavgift: 250:- Matchavgift: 170: – per lag och match (85 kr/spelare).
Ett tips: Många av de lag som tidigare deltagit har fått spelet betalt av sin arbetsgivare då bowlingen räknas som friskvård.

Alla spelare hälsas välkomna till Halligan 2019-2020.

 

Anmälningsformulär:

    Lagnamn

    Din epost (obligatorisk)

    Kontaktperson och Telefonnummer